Kamnolom

Smo družina Tavčar in se s kamnom ukvarjamo že kar nekaj časa. Ponosni smo na svoj kamnolom in očeta Janeza, ki je na območju opuščenega kamnoloma pogumno spet zaoral ledino. Kamnolom Debela griža v Povirju leži na plasti kraškega kamna, ki se razprostira od Žeknca do Divače.
KAMNITI BLOK    


Kamen je nastal pred več milijoni let v obdobju krede, kot eden
najstarejših apnencev. Ima repensko strukturo, zato so ga geologi poimenovali KAMEN REPEN POVIR. Tako imamo svoj lastni kamnolom in naš kamen repen Povir, ki ga odlikujejo mnoge odlične lastnosti. Ta prelep kraški kamen ni samo prijeten na pogled, obstojen je na mraz in vročino v temperaturnem razpomu od -50 do +50 stopinj celzija in zato primeren za prav vsa zunanja dela. Po izgledu je naš kamen školjkast apnenec, sive barve krasno usklajen s celotno barvno lestvico.

 REZANJE NARAVNEGA KAMNA

Ponujamo vam širok asortiman izdelkov od kamnitih blokov, velikih kamnov za utrjevanje brežin in podpornih zidov, lomljenega kamna za zidanje, različne kamnite tlake, kamnite fasadne obloge, kamnite erte, portale, stebre in konzole, kamnite vodnjake do najmanjših izdelkov s katerimi lahko polepšate svoj dom.
Kamen repen Povir je zelo primeren za kamnite stopnice, različnih obdelav, razne ročno in strojno obdelane police in obrobe. (npr obrobe vašega bazena in kamnite poti vašega vrta). Lahko vam pomagamo tudi z nasveti pri oblikovanju vaše zunanje ureditve.

      PODPORNI ZID, KAMEN ZA OBLAGANJE BREŽIN

Zakaj izbrati nas?

  • Ker vam bomo ponudili pravi izdelek.
  • Ker vam bomo znali svetovati.
  • Ker se bomo prilagodili vaši finančni moči.
  • Ker boste z našimi izdelki zadovoljni dolgoročno.
  • Pridobivamo naravni kamen iz lastnega kamnoloma, kar vam omogoča hitro dobavo večjih količin.
  • Kamen Repen - Povir je pozitiven naravni kamen tako za zunanjo, kot za notranjo uporabo.