Kamnoseštvo

Nešteto znojnih kapljic je steklo po kamnu, ta pa je kraševcu vedno ponudil trdo a varno zavetje.
Kamen na krasu je bil nekoč osnovni material za zidanje, kar delno še vedno drži in prav tako kamen vedno bolj spoštljivo vgrajujemo v svoje domove in s tem obogatimo naše bivanje.

Kraški kamen obdelujemo ročno in strojno.


Ročna obdelava naravnega kamna repen Povir

Prav vsak izdelek zahteva svojo oblikovno pripravo, saj mora kupca predvsem prepričati o svoji odličnosti. Sem spadajo predvsem izdelki po naročilu. To so kamniti okenski in vratni okvirji (erte), kamniti portali, kamniti stebri, konzole in police, kamnite stopnice, kamnite mize in posode, razni ročno obdelani zunanji in notranji tlaki, kamnite škrle in obdelani kamni za zidanje in oblaganje zidov (kamnita obloga bunja). Še bi lahko naštevali, a prav vsaka ročno obdelana kamnita miza, klopca ali fontana je malo drugačna in obdelana po želji kupca.

Strojna obdelava naravnega kamna repen Povir

Strojna obdelava kraškega kamna repen Povir je zaradi zelo dobre obstojnosti kamna za zunanjo uporabo zelo raznolika. Ker ima Kamnoseštvo Tavčar v Povirju svoj kamnolom, lahko kupcu ponudi tudi žagan kamen, plošče in bloke, ki jih ta po svoji želji obdela naprej.
Pohvalimo se z bogato ponudbo grobo lomljenega kamna za utrjevanje brežin in podpornih zidov in urejanja rečnih strug in vodotokov.
Lomljenec za zidanje kraških zidov je poznan skoraj vsakemu kraševcu.
Kamniti tlaki primerni za zunanjo in notranjo uporabo so lahko različno obdelani (brušeni, štokani, krtačeni, strugani, špičeni, žgani, žagani).
Tlaki so lahko serijski ali izdelani po naročilu kupca. Isto velja za vse zidne obloge.
Prav tako so različno obdelani robovi vseh kamnitih oblog (ravni, neravni, okrušeni)
Najbolj zaželjene zunanje in notranje obloge spominjajo na škrle in so prijetnih mehkih oblik.
Bunja (fasadna obloga), je ena naših najstarejših izdelkov in še vedno priljubljena. Kamen repen Povir, v debelini dva cm, je spredaj odbit. Pasovi so širin 12 ali 15cm.
Lahko pa se izdela tudi obloga po naročilu.
Vedno več naših izdelkov se po dobri predpripravi obdela s programiranim strojem in na koncu pridnimi rokami kamnoseškega mojstra.

Zakaj izbrati nas?

  • Ker vam bomo ponudili pravi izdelek.
  • Ker vam bomo znali svetovati.
  • Ker se bomo prilagodili vaši finančni moči.
  • Ker boste z našimi izdelki zadovoljni dolgoročno.
  • Pridobivamo naravni kamen iz lastnega kamnoloma, kar vam omogoča hitro dobavo večjih količin.
  • Kamen Repen - Povir je pozitiven naravni kamen tako za zunanjo, kot za notranjo uporabo.